Jag använder Creative Commons för få mer uppmärksamhet #cc10

After a long day  av K. Alexanderson CC (by)

Vem är du?

Susanne Hultman, avancerad amatörfotograf som publicerar foton på egen domän sedan ett par år tillbaka. Driver fotoutmaningen Veckans fönster sedan mer än fyra år tillbaka och hittar ganska ofta mina bilder på olika sajter. Blir ledsen och arg när jag ser dem användas på ett sätt som jag inte tycker är juste, t.ex. att man ger sken av att man själv tagit bilderna.

Varför använder/är du engagerad i Creative Commons?

Efter att ha hittat mina bilder på så många olika sajter, beslöt jag mig för att sätta en CC-licens på dem så att det är fritt att använda dem privat så länge man länkar till mig och anger mig som upphovsrättshavare. Däremot får man inte använda dem kommersiellt utan mitt tillstånd. På köpet får jag förhoppningsvis en del reklam och kan få mer uppmärksamhet för mina bilder och eventuellt sälja några. Har fått en del förfrågningar och skulle sålt men hade ingen F-skattesedel då. Nu är den införskaffad. :)
Detta inlägg är en del av Creative Commons 10-års jubileum, vi behöver ditt stöd och du får gärna ge oss en födelsedagspresent, genom att donera till vår verksamhet.