CC är viktigt för att biblioteken ska bli relevanta för samtiden #cc10

201 Created av K. Alexanderson CC (by)

Vem är du?

Jag heter Sigfrid Lundberg och arbetar som mjukvaruutvecklare vid Det Kongelige Bibliotek i København. Jag är också aktiv amatörfotograf.

Varför använder/är du engagerad i Creative Commons?

Jag är engagerad förespråkare av i CC av flera skäl, men det viktigaste är nog att när vi försöker formulera bibliotekets traditionella uppgifter så att de blir relevanta för samtiden och framtiden finner vi att vi inte kan lösa många av dem med bibliotekets traditionella öppenhet i behåll eftersom det material vi vill förmedla är skyddat av (i många fall orimliga) copyrightbegränsningar.

I princip allt material på min webbsajt och nästan alla bilderna i mitt fotoflöde är CC-BY-SA. Bilderna används faktiskt ganska flitigt, även i sammanhang som faktiskt bryter mot min CC-licens, men det får jag leva med.

CC gör min hobby meningsfull, andra kan utnyttja det jag skapar, samtidigt som jag får feedback genom att se vad folk väljer att använda.