Creative Commons stimulerar skapande i samhället i stort #cc10

nostalgia av K. Alexanderson CC (by)

Vem är du?

Jag heter Stefan Högberg och är arkivarie vid Regionarkivet för Västra Götalandsregionen och Göteborg Stad, samt, under halvpesudonymen Stefan Ingstrand, författare med inriktning mot fantasy och science fiction.

Varför använder/är du engagerad i Creative Commons?

Jag använder CC för att arkivets förvarade och egenproducerade handlingar både ska bli så tillgängliga som möjligt och kunna stimulera skapande i samhället i stort. I skrivande stund samlar jag också CC-licensierade bilder inför författarprojektet att blogga en berättelse (se min Tumblr). Berättelsen ska ligga under CC BY-SA så att den som vill kan bygga vidare på den.

Detta inlägg är en del av Creative Commons 10-års jubileum, vi behöver ditt stöd och du får gärna ge oss en födelsedagspresent, genom att donera till vår verksamhet.