Varför är Creative Commons viktigt för dig? – Licenserna fyller tio år #cc10

I am here, where are you av K. Alexanderson CC (by)

Jag satt hemma och funderade på varför Creative Commons viktigt, hur jag använder material under Creative Commons i mitt arbete samt hur jag delar med hjälp av CC-licenserna det som jag skapar.

När jag satt där och skrev, så slog det mig, varför frågar jag inte fler. Jag borde fråga alla som använder Creative Commons, samma sak. Så att de kan berätta och vi får fler röster som berättar om betydelsen av CC-licenserna.

Ganska kvick skrev jag ihop ett mejl med två enkla frågor:

Hej,

Vi på Creative Commons står inför ett tio-års jubileum och jag skulle vilja ha din hjälp att uppmärksamma det.
Jag har tänkt så här, genom en serie bloggposter vill jag visa på att det är många som använder Creative Commons, som tycker att licenserna är viktiga, och du är en av de personer som jag tror står bakom det.

Det är två saker som jag skulle vilja ha din hjälp med…

Att du svarar på följande frågor:

  • Vem är du?
  • Varför använder/är du engagerad i Creative Commons?
  • Samtycker till att jag publicerar dina svar på Creative Commons Sveriges blogg :)
  • Sedan skickade jag ut det i mitt nätverk, med en önskan om att de som svarade skulle skicka vidare frågan, precis som jag också gör nu. Jag hoppas att även du vill berätta. Mejla svaren till mig, så publicerar jag även dina svar.

    Från mitt nätverk fick jag snabbt svar, och ni kommer under jubileets tio dagar (7-16 dec) får ta del av flera röster på varför Creative Commons är viktigt för många samt hur, jag tjuvstartar dock imorgon genom att själv svara på frågorna…