Ett fantastiskt exempel på Creative Commons användning

Jag mötte Chiaki Hayashi i Warszawa där hon pratade om hur Creative Commons kan användas för att engagera publiken i utställningar. Hennes presentation där och då har följt mig, vilket gott exempel och spännande sätt att engagera publiken.Chiaki Hayashi berättade om hur de i förhållande till utställningar låter publiken fotografera och vara delaktig i utställningen och att de sedan kan sprida sina bilder online med hjälp av Creative Commons licenser.

Jag blev så inspirerad, så när vi bestämde oss för att göra en workshop tillsammans med Digisam för ABM-sektorn (Arkiv, bibliotek och museer) på temat: Kan Creative Commons stärka ABM-sektorn? Då stod Chiaki från Creative Commons i Japan högst upp på min önskelista som talare och inspiratörer.

Det är ju inte alltid så lätt att förflytta föreläsare över hela världen så vi valde att koppla upp oss mot Japan och be henne spela in sin föreläsning så att vi kunde ta del av hennes erfarenheter. Det bästa är att nu kan än fler ta del av hennes engagemang och spännande exempel på hur Creative Commons kan vara ett stöd för att engagera publiken i utställningar.

Vårt seminarie kring Creative Commons i ABM-sektorn kan du ta del av via Bambuser.

I del 1 kolla in Johanna Berg (hon är grym)

Chiaki Hayashi inleder del 2

1 svar på ”Ett fantastiskt exempel på Creative Commons användning

  1. Pingback: Wikimedia Sverige svarar SFF: Ni får gärna delta i arbetet « Wikimedia Sverige

Kommentarer är stängda.