Att licensiera sitt skolarbete – Alexander berättar

Via twitter fick jag frågan om elever och Creative Commons och nyfiken som jag är bad jag läraren som frågade om vem elever var som skulle använda licenserna. Jag frågade också om jag kunde få intervjua honom för vår blogg. Hur kommer det sig att en elev väljer att licensiera bort sitt skolarbete? Undrade jag och fick snabbt svar av Alexander Högberg som i dagens gästinlägg berättar om sina motiv att använda Creative Commons.

Namn: Alexander Högberg
Ålder: 15 år

Vem du är och vad du gör?

Jag gillar att spela teater och i skolan är mitt favorit ämne NO därför valde jag att skriva om det på min se sida.

Vad det är för typ av skolarbete som du har tänkt licensiera, bilder, musik, film, text eller något annat?

Jag kommer nog licensiera allt arbete jag gör på nohardno.se men speciellt de filmer jag gör när jag gör olika laborationer för de kommer nog bli bra och om andra lärare eller någon vill använda sig av filmerna så vill jag att de uppger mitt namn och absolut inte tjänar än massa pengar.

Hur kom du i kontakt med Creative Commons?

Jo det var i 7:an när min NO-lärare visade oss sida, för vi skulle göra ett arbete om försurning och om vi skulle använda bilder skulle vi gå in på Creative Commons så ingen kunde anmäla oss eller något annat eftersom vi skulle publicera det på internet.

Vad fick dig att bestämma dig för att licensiera ditt material?

Bara för att ingen ska kunna ta all ära för det jag har gjort och tjäna pengar på det!

Varför använder du en Creative Commons licens?

Min lärare kan mycket om CC och kan hjälpa mig och under alla år på högstadiet har jag använt mig av CC så det var inte ett svårt beslut.

Skulle du uppmanna andra kamrater att använda Creative Commons? Och om så varför?

Ja verkligen! Det är så enkelt och man behöver inte ringa eller mejla upphovsmannen och fråga om lov, det är även bra eftersom man kan lägga in sina egna verk och licensiera dem.

Ett svar på ”Att licensiera sitt skolarbete – Alexander berättar

  1. Pingback: opassande » Blog Archive » Gästinlägg: “Skärpning med att följa licenserna, SR”

Kommentarer är stängda.