Söker svenska kulturskapare

Creative Commons Sverige ska bedriva nordiska kulturprojekt tillsammans med Föreningen för Fri Kultur och Programvara (FFKP).  Mellan september 2010 – juni 2011 kommer vi att anordna en rad seminarier i vissa nordiska länder där vi kommer att berätta om Creative Commons, hur man använder den, när den skall användas, och få så många konstnärer, musiker, kulturskapare och andra att använda Creative Commons-licenser.

Vi kommer att anordna workshops i Danmark, Sverige, Norge, Island och på Färöarna. Workshopparna kommer att vara mellan april-maj 2011, men vi kommer att börja redan 2010 under FSCONS. Inför dessa workshops söker vi användare av CC licenser som kan vara ambassadörer… Känner du – eller du kanske själv är – en konstnär/fotograf/musiker som använder CC licenser i sin verksamhet?

I projektet arbetar Jonas Öberg (FFKP), Smári McCarthy (IS), Birita í Dali (FO), Christian Villum (DK), Mathias Klang (SE) och Gisle Hannemyr (NO). Finansieringen kommer från Nordiska kulturfonden och Kulturkontakt Nord.