STIM och Creative Commons

I går kom en glädjande nyhet för alla CC-intresserade STIM-medlemmar. STIM:s styrelse har beslutat att under en försöksperiod på två år införa möjligheten för den som är ansluten till STIM att använda Creative Commons-licens för vissa angivna musikverk. Det ska då gälla icke-kommersiell användning enligt CC:s definition.

Hittills när vi fått frågor från musiker som vill använda CC har vi varit tvungna att svara att CC och STIM tyvärr inte är kompatibla och att de inte kan använda CC om de är medlemmar i STIM. Men nu finns alltså möjligheten att använda de icke-kommersiella licenserna även om man är medlem i STIM. Detta innebär tex att man kan tillåta fri fildelning men ändå få betalt som vanligt för kommersiell användning av musiken. Vi har inte mer information än och intresserade medlemmar uppmanas kontakta STIM för mer information om hur man går till väga.

7 svar på ”STIM och Creative Commons

  1. Detta är att möta den digitala utveckling. Tack för uppvaknandet STIM. Nu hoppas vi att artisterna fattar vilken vinst det kan vara att sprida musiken för vinden.

  2. Pingback: STIM och Creative Commons : LUKTSUDD.SE

  3. yes yes yes – jippie jippie jippie. Måste hålla med om att STIM faktiskt verkar försöka tänka i lite nya banor – både här och där.

  4. Pingback: musik.klarmachen-zum-aendern.de

  5. Pingback: Johan Bakke - En blogg! » Arkiv » Stim börjar godkänna CC, men är det verkligen bra?

  6. Kanske kan många artister hamna i spotify nu som har gratis musik. De kan säkert det redan, men jag känner inte till några exempel.

Kommentarer är stängda.