CC gör det möjligt att att dela, sprida, använda och skapa material för lärande #cc10

415 Unsupported media type av K. Alexanderson CC (by)

Vem är du?

Carl Heath, forskare och designer på Interactive Institute (www.tii.se)

Varför använder/är du engagerad i Creative Commons?

Jag har använd Creative Commons vid de tillfällen jag gjort ljudmaterial och skapat annat mediamaterial i samband med podcasten ”På tal om”. Genom att tillhandahålla allt material på bloggen, och framförallt ljudet, genom Creative Commons blir det möjligt för andra att utnyttja materialet, dela, bearbeta och sprida vidare.

I brist på bättre sätt att hantera rättigheter är Creative Commons en enastående innovation, den gör det möjligt för alla, och utbildningsmiljöer i synnerhet, att dela, sprida, använda och skapa material för lärande. Material skapat i syfte att kunna användas av det gemensamma, mellan medborgare, förtjänar ett bättre öde än att hamna bakom en låst copyright. Spridningen och utvecklingen av Creative Commons i Sverige skapar bättre och utvecklade möjligheter för medborgare att tillgodogöra sig medborgerliga, av samhället skapade, resurser på ett lagligt, enkelt och flexibelt sätt

Detta inlägg är en del av Creative Commons 10-års jubileum, vi behöver ditt stöd och du får gärna ge oss en födelsedagspresent, genom att donera till vår verksamhet.