Om vi samarbetar mer kan vi genomföra ännu större storverk! #cc10

Waiting for the green light av K. Alexanderson CC (by)

Vem är du?

Mitt namn är Lennart Guldbrandsson. Jag har skrivit på Wikipedia sedan 2005, och var med och grundade Wikimedia Sverige 2007. Nu är jag Wikipedian in residence på Riksantikvarieämbetet. Till vardags är jag författare.

Varför använder/är du engagerad i Creative Commons?

När jag började engagera mig i Wikipedia tänkte jag knappt på upphovsrätt. Men Wikipedia hänger tätt ihop med Creative Commons, och ju mer jag lärde mig (och jag är långt i från fullärd ännu), desto mer insåg jag att det numera behövs en internationell lösning på skillnaderna mellan upphovsrättslagarna, och att upphovsrättslagarna i sig behöver reformeras. För mig konkretiserade Creative Commons fria licenser de tankarna. Dessutom påminde Creative Commons mig om en viktig livsprincip: om vi samarbetar mer kan vi genomföra ännu större storverk!

Detta inlägg är en del av Creative Commons 10-års jubileum, vi behöver ditt stöd och du får gärna ge oss en födelsedagspresent, genom att donera till vår verksamhet.