Tio år med Creative Commons licenser – fira det med oss

A gift by K.Alexanderson CC (by)

Under tio dagar i december, den 7-16 dec, kommer vi att fira att Creative Commons licenserna funnits i tio år. Det mesta av vårt firande kommer att ske här på vår blogg, men både i Stockholm och i Göteborg firar vi genom att bjuda på tårta den 11 december.

I Stockholm firar vi 10 års kalaset i samband med ett frukostseminarium som Webbstjärnan (.SE) arrangerar den 11 december kl 7.45, på Ringvägen 100, 9 trp. Temat är: Hur kan du använda fria bilder i undervisningen på webben? Seminariet är öppet för alla! Kom och fira med oss, visa att du som stödjer Creative Commons idé om att ”du vill dela din kunskap och kreativitet med världen” eller kom för dig som bara vill lära sig mer om hur licenssystemet fungerar. Du anmäler dig här.

I Göteborg bjuds det på tårta och filmvisning kl 18.00 i Föreningen för fri programvara och fri kulturs lokaler, på Enekullegatan 12 A. Du kommer bland annat att få möjlighet att bland annat träffa Jonas Öberg som är regional koordinater för Creative Commons i Europa. Glöm inte att anmäla dig.

Vårt firande på kommer sedan att vara fokuserat på att vi på Creative Commons Sverige har frågat några av våra vänner, som är förespråkare och/eller användare av Creative Commons att här på vår blogg berätta varför Creative Commons är viktigt.

Vi mål är att låta så många som möjligt berätta varför Creative Commons är viktigt och att använda vår blogg för att visa på många olika personers inställning och användning av Creative Commons. Så vi vill att fler firar med oss och det gäller även Dig! Du är inbjuden att samtalet och berätta varför du tycker att Creative Commons är viktigt. Om du vill att ditt svar ska publiceras här på Creative Commons blogg så kan du mejla mig eller så kan du pinga det här inlägget. Jag hoppas innerligt att du ska vara med i vårt firande av CC-licensernas tio år i dagarna tio.

Ett svar på ”Tio år med Creative Commons licenser – fira det med oss

  1. Pingback: Creative Commons – vad är det?

Kommentarer är stängda.