En film om hur du gör ett erkännande enligt Creative Commons

En fråga som vi ständigt får åter och åter igen är:

Hur gör man ett erkännande enligt Creative Commons licensen.

Vi ägnar mycket tid åt att förklara, jag har visat, och skrivit om det. Vi har även texter på Creative Commons webbplats om hur man gör.

Tillslut valde vi att göra en film, i samarbete med .SE och Webbstjärnan som förklarar hur du gör. Det är en del två till vår film som heter Vad är Creative Commons. Den ligger på Youtube, är illustrerad av Jesper Wallerborg @entapir och filmade av Göran Thorén och jag står för manus. Min uppmaning till dig är att ta del av den, sprid den, bearbeta den, remixa den, öva, titta och lär och använd och pröva med andras innehåll, visa på möjligheterna med Creative Commons.

Om du vill ha en grundläggande duvning i Creative Commons så kan du alltid ta del av del 1 igen, om inte annat nedan. Som komplement till filmen finns en illustration som du kan ladda ner (finns överst i inlägget).

Ett svar på ”En film om hur du gör ett erkännande enligt Creative Commons

  1. Pingback: Creative common – skapande allmännytta? « Tysta tankar

Kommentarer är stängda.