Enkel presentation av Creative commons (en liten film)

Stiftelsen för Internetinfrastruktur .SE och Webbstjärnan har tillsammans med oss på Creative Commons gjort en enkel videoguide om Creative Commons licenserna.

Till filmen finns en illustration som du kan ladda ner här hos oss. Den är gjord av Jesper Wallerborg och är tillgänglig under Creative Commons (by). Det innebär att du fritt kan bearbeta och sprida. Du kan ladda ner bilden hos oss, som pdf.

Med hjälp av illustrationen har till exempel jag skapat en enkel presentation för yngre barn tillsammans med Anki Demred, en lärare i Ystad, som arbetar med bloggen I vår kikare.

5 svar på ”Enkel presentation av Creative commons (en liten film)

  1. Jättebra presentation. Jag hittade den häromdagen via .SE:s blogg.

    En sak som jag tyckte var litet missvisande var dock att det framstod litet kategoriskt förbjudet att göra det som CC-licensen inte tillät. Om det står t.ex. NC betyder det ju det inte att allt kommersiellt utnyttjande är förbjudet utan helt enkelt att man måste fråga först. På den punkten kunde presentationen kanske ha varit litet tydligare. Men på det stora hela så är det kanske en petitess.

    • Hej och tack, man kan alltid göra saker tydligare. Det har du en poäng i, men på åtta minuter lite drygt så förenklar man. Om du vill kan du ju göra ett eget ljudspår till filmen den ligger under CC by ;)

  2. Pingback: Musik licenserad under friare licenser « The weblog of Ignoramus

Kommentarer är stängda.