Makarna Myrdals verk fria genom Creative Commons


Gunnar och Alva Myrdal Bundesarchiv_B_145_Bild-F032575-0034_Frankfurt_Friedenspreis_des_Deutschen_Buchhandels. via WikiMedia Commons CC (by, sa)

Det är med extra stolthet som jag tar del av Kulturförvaltningen som äger upphovsrätten till makarna Myrdals valt att genom Stockholms stadsbibliotek publicera flera av deras under Creative Commons. De sprider makarnas Myrdals verk under licensen Erkännande Dela lika.

De verk som digitaliserat finns att ta del av på Stockholms stadsbiblioteks webbplats och bland dem finns bland annat Alva Myrdals verk Kris i befolkningsfrågan. Så nu är det bara att botanisera fritt i verken, sprida, berarbeta och använda.

Källor:

SR http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=4456239 och sedan Madeleine Sjöstedt som är kulturborgarråd i Stockholmhttp://madeleinesjostedt.wordpress.com/2011/05/11/klart-med-licenser-for-makarna-myrdals-verk/

 

2 svar på ”Makarna Myrdals verk fria genom Creative Commons

  1. Jag betvivlar inte att nyheten är korrekt men om man besöker sidorna för eböckerna ser jag ingen uppgift om licensen.

    Dessutom krävs det att man loggar in för att hämta boken.

Kommentarer är stängda.