Ny upplaga av ”Creative Commons – en guide för lärare”

Skolverket ger ut sin guide Creative Commons -en guide för lärare i en ny upplaga. Guiden är ett kort och överskådligt litet häfte som ger en introduktion i hur Creative Commons kan vara ett verktyg för elever i deras skolarbete.

Innehållet i den nya upplagan är i mångt och mycket detsamma. De har dock lagt till ett kortare avsnitt kring hur du gör för att använda andras material och visar med ett exempel hur ett erkännande enligt Creative Commons kan se ut.

Guiden är gratis och licensierad under en Creative Commons Erkännande, icke-kommersiell – dela lika licens, och du kan beställa den hem eller ladda ner den på nätet. Personligen tycker jag att den sista delen är den bästa. I den delen får du en enkel matris vägleder den som vill använda Creative Commons licenserna till att fatta beslut om vilken licens han/hon ska välja. Spana in:

bilden är hämtad från
Creative Commons – en guide för lärare av Skolverket CC (by,nc, sa)