Nordisk Samarbete

Just nu sitter Nordiska representanter i ett möte och diskuterar hur Creative Commons fungerar i de olika nordiska länderna. Här delas erfarenheter från Norge, Danmark, Island, Finland, Färöarna & Sverige (vi letar även efter folk som skulle vilja delta från Åland & Grönland).

Det är otroligt spännande och lärorikt att höra hur kultur, juridik, konst, licenser, administration och mycket mer fungerar i olika länder. En sak som jag skulle vilja importera till Sverige är idén med Creative Commons Salons.

soccer practice from wwworks (CC by)

En av de mest aktuella frågorna är hur vi kan få människor att vilja vara delaktiga i Creative Commons, hur kan vi skapa projekt som volontärer skulle vara intresserade av att driva eller hjälpa till med?

Ett svar på ”Nordisk Samarbete

  1. Pingback: Framtidens pengar – om skapande, CC och pengar? | Kristina Alexandersons blogg

Kommentarer är stängda.