Licensbok ute nu!

Nu är skriften Copyright – Copyleft: En guide om upphovsrätt och licenser på nätet färdigställts och lagts ut online hos iis.

Lite information från förordet:

Upphovsrätt är ett spännande och omdiskuterat område idag men samtidigt är det ett område som alltför många människor har dåliga kunskaper om. Syftet med denna guide är att hjälpa läsaren förstå vad upphovsrätt är, hur den påverkar skapande och kommunikation samt att hjälpa den som vill använda sig av upphovsrättslicenser. Syftet med en guide är inte att vara heltäckande utan att vara ett sätt att orientera sig för någon som inte kan ett område och att förhoppningsvis väcka intresse för vidare läsning.

Texten är skriven av Mathias Klang och ingår i serien med .SE publikationer, .SE producerar löpande kunskapsspäckade och förklarande publikationer om Internet samt statistik över Internetanvändning. Naturligtvis är boken tillgänglig under en Creative Commons licens.

Ett svar på ”Licensbok ute nu!

Kommentarer är stängda.