Nine Inch Nails släpper skiva under Creative Commons

Nine Inch Nails har i dagarna släppt Ghosts I-IV under en Creative Commons-licens. Skivan kan laddas ner i flera DRM-fria digitala format (inklusive FLAC) samt beställas på CD som levereras i April. Mer info på Creative Commons blog samt i en svensk artikel där bandet hyllar bittorrent-tekniken.

2 svar på ”Nine Inch Nails släpper skiva under Creative Commons

  1. Vem bryr sig? Skivan släpps ju under en ofri licens! Creative Commons är sell-out.

  2. Valet av licens kan man naturligtvis ha vilka synpunkter man vill på. Vad tycker du krävs för att ett musikverk ska vara fritt?

    När det gäller datorprogram finns ju en vedertagen definition, som jag personligen gärna ställer mig bakom. Men för andra typer av verk tycker jag det är mindre självklart vilka friheter som måste finnas och där tycker jag Creative Commons, med sina olika valbara krav fyller en funktion inte minst för att pröva sig fram och komma fram till vad som känns rätt för tex musik.

Kommentarer är stängda.